keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Iiik, kisakausi lähestyy!

Olen elänyt aatoksessa, että nythän on vasta huhtikuu, kesään ja kisoihin on aikaa. Maanantaina tajuntaani läsähti, nythän on JO toukokuu ja kisakausi koputtelee jo ovella. Onko nyt aika panikoida? Pitääkö nyt tehdä kahta kovemmin? Mitä mä teen, iik!

Jotenkin vasta nyt ajatuksiin iskostui, että nythän on toukokuu ja kesää kohti mennään nopealla tahdilla. Viikonloppuihin alkaa tulla täytettä kisojen muodossa ja kesän triathlontavoitteet on asetettu. Kisakausihan itse asiassa pyörähti käyntiin (poikkeuksellisesti) juosten Jyväskylän Kevätkirmaisussa. Kirmaisin kympin aikaan 43.27 eli ennätysaikaani. Tavoitteena oli alittaa 45min, joten se täyttyi kirkkaasti. Suunnistuksen parissa kisakausi starttasi viime lauantaina. Tavoitteeksi olin asettanut päästä maaliin nauttien metsästä. En ole panostanut suunnistukseen entiseen tapaan, joten pidän näitä lähinnä mielenvirkistyskisoina. Ja jokainen kisa tuo itsevarmuutta omaan kisasuoritukseen, vaikka laji vähän eri onkin.

Triathlonkesää 2016 on suunniteltu, veivattu ja mietitty. Tarkoituksena olisi aloittaa kisakausi 11.6. legendaarisella Ii Ironman-kisalla, joka tänä vuonna on kutsukisa. Elikkäs tapahtumahan on ihan leikkimielinen (juupajuu) triathlonkisa kaveriporukan kesken, matkoina 1500m uintia hallissa, n.40km pyöräilyä Oulusta Iihin ja Iissä n.13km Aseman lenkin juoksu. Kyseinen kisa on se the kisa, josta tämä koko harrastus lähti liikkeelle ja miksi itse asiassa vuosi sitten maaliskuussa opettelin uimaan. Lajina triathlon on siis melko vaarallinen; siihen jää helposti koukkuun! 2.7. olisi tarkoituksena kisailla Vierumäellä perusmatkalla, sillä haluan oikean kisan alle, ennen kauden päätähtäintä eli Joroisten puolimatkaa. Joroinen on sitten heinäkuun puolessa välissä. Heinäkuun viimeisen viikon saankin ruhtinaallisesti kesälomailla ja, koska kesäloma suuntautuu Lappiin (luultavimminkin), haaveilen Levin triathlontapahtumaan osallistumisesta. Lapin lumossa haluaisin päästä kisaamaan ja tässä olisi nyt sauma yhdistää reissu kesälomareissuun, mutta katsellaanpa vielä. Elokuun puolessa välissä odottaakin Kuopion perusmatkan kisa, johon on tullut ilmottauduttua. Pääpiirteittäin näin on kesää aikataulutettu triathlonien suhteen, tokihan matkaan mahtuu ainakin Jukolan viesti Lappeenrannassa!

Maantiepyöräkausi startattiin huhtikuun alussa ja alun kunnon vaateturjusteluiden jälkeen pääsi jo välillä nauttimaan shortseilla ja lyhythihaisella ajopaidalla menosta. Viime viikolla ohjelmassa oli duathlonia seurakavereiden kanssa, 3km juoksua+10km pyöräilyä+3km juoksua. Ihanan hapottava kovavauhtinen treeni. Näitä olisi nyt viikottain tarjolla, veden lämmettyä siirrytään triathlonharjoituksiin. Kesä lähenee, mutta onneksi itseluottamus on aika korkealla. Tällä hetkellä olen hyvässä kunnossa, jokainen laji on mennyt eteenpäin. Uinti tuottaa välillä päänvaivaa, mutta rennolla otteella, niin eiköhän siitäkin hyvä tule. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti