tiistai 26. kesäkuuta 2018

Fysioterapiassa on taikaa

Kaupallinen yhteistyö fysioterapeutti Tomi Rasinmäen kanssa.


Toukokuun alussa juoksin Jyväskylän katujuoksussa puolimaratonin. Vaikka aika oli tyydyttävä 1.44 ja risat, oli juoksuni kammottava. Kympin huitevilta alkaen oikea pohje ja takareisi kramppailivat, jalka ei tuntunut toimivan kunnolla ja juoksu oli tuskaisaa. Itku ei ollut kaukana ja seuraavalla viikolla löysinkin itseni luottolääkärin puheilta. Keskustelujemme pohjalta varasin ajan jalkoihin erikoistuneelle fysioterapeutille Tomi Rasinmäelle.

Menin Tomin vastaanotolle odottavaisin mielin. Toivoin, että löytäisimme ratkaisun ongelmaani, jotta kesän kisat eivät menisi piloille. Tomi aloitti kriittisen tarkastelun peilin edessä. Lyhyesti sanottuna: kiero koko nainen! Oikea puoli oli ihan vinkkurallaan ja sehän vaikuttaa muun muassa kaikkeen. Erilaiset kävely- ja varpaillenousutestit, jotka kuvattiin, näyttivät myös minulle ne ongelmat, jotka oikealla puolella olivat. Jalkojen kuormitusta mittaava laite antoi myös armottoman palautteen; 40% painostani oli vasemman jalan päällä ja 60% oikean jalan päällä, vaikka kuvittelin seisovani tasapainossa.

Aloitimme työstämään tätä vinkkelissä olevaa lantiotani. Ensimmäisen kerran ohjelmassa oli pientä mobilisointia, jolla asentoa saatiin jo muutettua oikeampaan ja kotiläksyksi annettiinkin yksinkertainen treeniohje. Kauden avauskisan jälkeen tavattaisiin uudelleen.

Vanajanlinnan sprintiltä
Treeneissä huomasin askeleen hivenen parantuneen ja kipujen vähentyneen. Kisakin sujui oikein voitokkaasti. Toisella tapaamiskerralla tilanne oli parempi ensimmäiseen kertaan verrattuna ja Tomi keskittyikin avaamaan lantion seudun kipukohtia ja mobilisoimaan lantiota oikeaan asentoon.

Taukojumppaa

Seuraavan kahden viikon aikana huomasin selkeästi askeleen parantuneen, voimantuoton siirtyneen sinne minne pitääkin ja olon suoristuneen. Saan taas aktivoitua oikeaa puolta kuten pitääkin, eikä se ole päässyt laiskottelemaan. Kivut ja krampit olivat menneisyyttä, nainen oli suoristunut ja ennen kaikkea myös vähemmän kireä takaketjustaan. Ei tarvitse kahta kertaa kysyä, kenen puoleen käännyn, jos on jalkojen kanssa ongelmaa! Yhteistyö Tomin kanssa jatkuu tulevaisuudessakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti