maanantai 11. tammikuuta 2016

Jäätävä viikko

Olipahan aika jäätävä viikko näin niinku pakkasmittarin kannalta. Vuorossa oli myös kova viikko, joten treenejäkin piisasi. Hivenen joutui soveltamaan, sillä pihalle en liian kovassa pakkasessa mene juoksemaan. Tiistaina meillä oli yhteistreenit ja tutuksi tulleet tonnin vedot. Niin inhottavan mukavat treenit. Oma meno tuntui tahmealta, vaikka alla olikin kevyempi viikko. Sykkeetkin huiteli vähän korkealla, tosin sykevyö oli ilmeisesti huonosti kostutettu (maxsyke 243). Mutta toinen mikä vaikutti ihan varmana, oli uusi vuosi, sillä silloin nautiskelin alkomahoolia. Kuusi oli tarkoitus vetasta, mutta me naiset jätettiin viiteen, kun meno tuntui sen verran tahmealta. Se oli viisas ratkaisu, sillä loppuviikon treenit eivät kärsineet.

Pikku-Nuusku, ystävän koira.
Keskiviikkona alkoikin paukkuvat pakkaset. Kävin salilla hakemassa kunnon jumit jalkoihin, niitä sitten availin huolella torstain huoltavana päivänä. Pakkasten vuoksi en juossut, vaan poljin pyörää ja uin. Omien treenien lisäksi kävin pari kertaa uimassa ystäväni kanssa. Ystäväni on vasta opetellut vapaauintia, joten oon vähän tekniikkaa katsellut ja antanut vinkkejä. Samalla oon itekin keskittynyt tekniikkaharjoituksiin ja tekniikan parantamiseen. Ja aloin opettelemaan myös volttikäännöstä. Alkuun pääseminen oli haastavaa, mutta vähitellen tajusin, miten mun pitää se tehdä. Ja eilen onnistuin tekemään volttikäännöksiä uinnin yhteydessä. Tokihan ajoitus menee useimmin pieleen, kuin onnistuu, mutta harjoittelulla siitäkin pääsee. Eihän tuolla taidolla oikeasti triathlonissa mitään tee, mutta ompa hauska osata.

Heilahtanut reeniotos.
Viikkoon on siis mahtunut pakkasta, pakkaskävelyitä, trainerilla polkemista ja uintia. Viikonloppuna tehotreenien yhteydessä myös juoksut pihalla, kun pakkanenkin hellitti hetkeksi. Hiihtämään tekisi kovasti mieli, mutta tuota pakkasta vaan tuumaa olla liikaa mun kylmänaroille varpaille ja sormille. Mielelläni korvaisin osan pk-pyöräilyistä hiihdolla, vaihtuisi vähän enemmän tuo maisema.

Talvista maisemaa Oulusta, pakkasta -19 astetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti