maanantai 25. tammikuuta 2016

Kohti epämukavuusalueita

Sauvakävelyllä, pakkasta enää -22 astetta!
Kylläpä se nyt piteli pakkasta. Juokseminen on siis jäänyt vähemmälle, kun ei vaan kärsi juosta kamalan kovalla pakkasella. Hiihtämäänkään ei oo voinut mennä, kun ei viitti lyhyttä matkaa ajaa autolla ja sitten seisottaa sitä. Oonpa sitten uinut, pyöräillyt ja käynyt salilla. Ja käyny kahdesti sauvakävelyllä.

Ystävä oli laittanut viikko sitten lauantaina kyselyä Facebookiin, että lähtiskö joku sunnuntaina pitkälle sauvakävelylenkille. Itsellä olisi ollut sunnuntain ohjelmassa pari tuntia juoksua, joten sauvakävely passasi mainiosti. Kyllähän sitä tovi keräiltiin motivaatiota, jotta -25 asteeseen viitti lähteä, mutta olipa olo mainio sen jälkeen. Oli todella mukavaa jutella ihmisen kanssa, jolla on hyvin samanlainen suhtautuminen urheiluun. Hetkeäkään ei ollut hiljaista, kun höpöttelimme kaikista urheiluun liittyvistä asioista.

Finntriathlonin Roadshowsta; yllä Antti Hagqvist ja alla Maija Oravamäki. 
Toissa viikolla Finntriathlonin Roadshow pyörähti Oulussa ja oli mukavaa päästä kuuntelemaan Antin ja Maijan mietteitä triathlonista. Molemmat ovat hyvin innostavia persoonia ja lähtipä matkaan taas aimo annos motivaatiota. Kyllä mustakin vielä hyvä tulee. ;)

Epämukavuusalueelle meno on aina yhtä haastavaa, tästäkin keskustelimme ystäväni kanssa. Epämukavuusalueille on kuitenkin mentävä, jotta voi kehittyä. Toiselle epämukavuusalue on esimerkiksi juokseminen tai vaikkapa julkinen esiintyminen. Minulle epämukavuusalueita ovat ainakin pyöräilyssä vk-alueille meno. Mitä kovempaa treeniä pyörällä tulisi tehdä, sitä hankalammalta on tuntunut mennä pois mukavuusalueelta. Mutta mitä huomasinkaan ihan vastikään; epämukavuusalue on pyörässäkin mennyt ylemmäs! Sinnikkäästi olen tehnyt niitä treenejä epämukavuusalueella, joten ynt epämukavuusalue onkin mukavuusaluetta. Eli pykälä lisää tehoa on taas paikallaan.

Koska tää postaus vähän venähti niin pakkasetkin ovat historiaa. Ihanaa, kun ulos voi mennä ilman valtavaa vaatemäärää, ja juokseminen ja hiihtäminen onnistuu. Viikonloppuna keräilinkin hiihtokilsoja Keski-Pohjanmaalla ja kävin tekemässä oman testijuoksunikin. Juoksussa olikin muuten positiivinen muutos alle kuukauden takaiseen testijuoksuun, joten eihän tästä voi kuin hyvillä mielin treenata lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti