sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Raastavaa hauskuutta

Eilen oli yhdistelmäharjoituksessa pyöräosuudella vetoja tietyllä alueilla, kuten aerobisella kynnyksellä tai anaerobisen kynnyksen tuntumassa. Nämä kynnyksethän kävin testauttamassa viime tiistaina, mutta siitä myöhemmin lisää. Eilisessä treenissä ajatuksissa pyöri, että en mää pysty polkeen niin kovaa, että mun syke nousis niin korkeelle. Aerobisella kynnyksellä meno sujui vielä, mutta kun siitä piti pistää pykälää kovempaa niin ajattelin, että en mä pysty. Musta tuntui, että mä en vaan saa sitä sykettä nousemaan tasasella. Sitten ajattelin, että oisko vika kumminkin siinä, että tässä kohdassa hypätään pois sieltä mukavuusalueelta, pois sieltä missä meno on vielä helpompaa ja jossa voisi polkea vaikka maailman tappiin asti. Niinpä kokeilin häipyä pois mukavuusalueelta; ei ollut hauskaa, jalkoihin sattui, koko ajan sai tehdä töitä, ettei sykkeet putoa jne. Tätähän se harjoittelu on, välillä pitää poistua mukavasta ja helposta, jotta voi kehittyä entistä paremmaksi. Haastavaksi sen tekee tuo oma mieli, joka huijaa pysymään siellä helpolla alueella, mieli, joka pyrkii välttämään sitä epämukavaa tunnetta.

Rapakeleillä pyöräkin kaipaa suihkua!
Tästä onkin hyvä vetää aasinsiltaa niihin testeihin. Testi suoritettiin polkupyöräergometrillä, aloitustehoksi mulle valittiin 40W, jota nostettiin aina kahden minuutin välein 20W:lla. Jokaisen kaksminuuttisen jälkeen sormenpäästä napattiin laktaattinäyte. Nimenomaankin tässä testissä näkyi tuo mun mukavuusalue, jossa tehoa lisättiin, mutta jossa sykkeelle ei tapahtunutkaan oikeastaan mitään. Testin perusteella pyöräilyn aerobiseksi kynnykseksi 153bpm, jossa tehot oli 140W. Anaerobinen kynnys löytyi 172bpm, jossa teho oli 180W. Maksimisykkeeksi saatiin 195, tässä vaiheessa teho oli 247W. Testi oli raastavaa, alku oli helppoa, mutta aerobisen kynnyksen ylityksen jälkeen alkoikin jo tuntumaan. Lopussa jaksoin muiden kannustuksen avulla vähän vielä pidemmälle.

Ristiäistarjoiluja.
Eilen oli kummipojan ristiäiset, itse olin tehnyt täytekakun, voileipäkakkuja sekä leivoksia. Eli yksi harrastukseni on leipominen, sen vastapainona saakin sitten urheilla. Illalla kävin kaveripariskunnalla saunomassa ja jatkettiin iltaa vielä kaupungillekkin. Vähän huvia treenaamisen vastapainoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti