maanantai 5. lokakuuta 2015

Virpiniemen maastomaraton

Lauantaina oli vuorossa Virpiniemessä maastomaratonilla varttimaraton eli kymppi ja risat. En oo tainnutkaan ennen juosta tuollasta matkaa, mutta nyt en halunnut lähteä pidemmälle matkalle, joten valitsin raastavan varttimaran. Aamulla heräsin kymmenen(!) tunnin unien jälkeen kellon soittoon ja nousin syömään puuroaamiaisen. Ysin jälkeen lähdin polkemaan kohti Virpiniemeä, keli oli melkoisen vilpoinen. Syksy on todellakin saapunut. Onneksi aurinko paisteli ja oli leppoinen polkea.

Virpassa hain numeron ja menin vaihtamaan juoksukamoja päälle. Virittelin musat korville ja kävin vähän hölkkäämässä vielä verryttelyksi. Lähtö tulikin melko nopeasti, joten ei muuta kuin viivalle ja menoksi. Eka kilsa meni hivenen liian reippaasti, sillä en oo juossut tosiaan kovempaa aikoihin. Hiljensin hivenen tahtia, suurin piirtein 5min/km oli tarkoituksena edetä, joka toteutui lopulta hyvin, sillä keskari oli 5.04min/km. Huomasi kyllä, että ei oo tullut juostua kovempaa noin pitkästi, liekkö sitten Virpiniemen triathlonin. Loppumatkalla tuntui, että sai jostain lisää virtaa ja sain vielä vähän kiristettyä vauhtiani, josta oon tyytyväinen. Maalissa olin väsynyt, mutta olihan se kivaa vetää kerranki kymppi.

Ryytynyt juoksija. :D
Kotimatkalle lähdin ruokailun kautta ja lähdin polkemaan kevyesti kotia. Olipa urheilullinen päivä, joka jatkui mukavissa merkeissä. Iltapäivällä nimittäin alkoi Donnien kauden päättäjäiset. Kävimme Pilvijoogassa, jossa siis joogailtiin katossa roikkuvien lakanoiden avulla. Yllätyin, kuinka rankkaa ja mukavaa tuo olikaan. Vois käydä uudelleenkin. Siitä jatkoimme Kiipeilykeskukselle, jossa meillä oli herkullinen ruokailu, saunaa ja paljuilua, sekä muihin seuralaisiin tutustumista. Itselle oli mukavaa, kun sai viimein nimiäkin kasvoille, sillä oon vasta keväällä liittynyt joukkoon. Sunnuntai ja maanantai onkin pyhitetty lepäämiselle. Tästä alkoi muutenkin kevyt viikko, jossa voikin keräillä voimia ensi viikon erikoisuuteen. Siitä lisää myöhemmin.

Ihanan syksyinen kotikaupunkini Oulu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti